Äntligen!

3 december 2008 at 22.26 (Fildelning, Musik, Politik) (, , , , , , , )

Äntligen blev så även moderaternaenseom att bifalla IPRED-lagen! Fredrik Reinfeldt är noga med att påpeka att ingen partipiska gått över partigruppen, och meddelar även att:

”Det har varit en utgångspunkt att till exempel inte göra det till en polisiär fråga, som var frågan jag svarade på för två och ett halvt år sedan.”

Skönt att veta att vi inte kommer överösa våra hårt arbetande poliser med onödigt jobb. Vi vill ju givetvis hellre att polisen skall lösa t.ex. brott som gäller rån och misshandel än att ägna sin tid åt dumheter som illegal fildelning.

Moderaterna har dessutom givetvis fortfarande ”högt i tak” och tillåter till och med partiets riksdagsledamöter att ha en annan åsikt än den linje man kommit ”överens” om inom riksdagsgruppen:

”Den moderata gruppen beslutade att ingen ska agera mot propositionen. I praktiken betyder det att om en riksdagsledamot i slutändan inte är nöjd när de blir dags för omröstning så kan hon eller han se till att bli utkvittad.”

Skönt att veta att demokrati fortfarande råder i konungariket Sverige!

Ungdomarna är dock emot beslutet, vilket kanske inte är så förvånande, och menar att det bara handlar om kunskapsluckor. Ha! Har du hört den förut?

Tyvärr går det dock bättre och bättre för skivbolagen att sälja musik på internet, så kanske hinner vi inte dra nytta av denna lag.

Annonser

4 kommentarer

 1. losdrivare said,

  Polisen skulle aldrig ha jagat fildelare. Polisen som myndighet har i domstolsbeslut nekats att få de befogenheter som krävs för att jaga fildelare på grund av att INTEGRITETSINTRÅNGET som måste begås för att sätta dit fildelare inte står i PROPORTION mot brottets ALLVARLIGHET.

  Det IPRED gör är att nu ska istället privata bolag helt plötsligt få göra dessa integritetskränkningar. I eget vinstintresse.

  Angående demokrati, så anser jag att om de folkvalda inte lyssnar på folkets vilja under valperioden så är demokratin död, förutom en enda dag var fjärde år.

 2. Ubuntu33 said,

  Vaddå äntligen?

  Nu går ju alla under jorden istället med VPN och Proxy!

 3. Soundness in an unsound world said,

  […] IPRED, IPRED-lagen, IPRED1, Piratjägarlagen, Privatpolislagen) Det är möjligt att mitt inlägg från i förrgår missuppfattades något. Jag tror att vad jag gjorde var att ge utlopp för en […]

 4. Sen då? « Soundness in an unsound world said,

  […] IPRED, IPRED-lagen, IPRED1, Piratjägarlagen, Privatpolislagen) Det är möjligt att mitt inlägg från i förrgår missuppfattades något. Jag tror att vad jag gjorde var att ge utlopp för en […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: