Det borgerliga motståndet mot FRA-lagen växer

22 juli 2008 at 09.43 (FRA, Politik) (, , , , , )

På DN Debatt i dag skriver 15 borgerliga politiker (tyvärr endast en riksdagsledamot, Camilla Lindberg) ett debattinlägg där de meddelar att de startat ett borgerligt upprop mot FRA-lagen med nätverket ”Borgerligt nej till FRA-lagen”. De kräver även att FRA-lagen skall rivas upp. De säger det uppenbara, att:

”Det är inga fel på motiven, vi ställer helhjärtat upp på målet att kartlägga och förebygga olika typer av hot mot Sverige och svenskar i utlandet. Det avgörande är att man frångår den viktiga rättssäkerhetsprincipen att enbart brottsmisstänkta ska kunna utsättas för integritetsinskränkningar av staten.”

Samt att:

”Problemet med FRA-lagen är inte dess intentioner, problemet är att den skapar en kontrollapparat utan de granskningsfunktioner som är nödvändiga från rättssäkerhetssynpunkt.”

Det finns ingen länk till eller information om hur man hittar till uppropets hemsida i, eller i anslutning till, debattartikeln (klantigt!?) men Per Ankersjö, ordförande i Centerpartiet Stockholm, ordförande för nätverket ”Borgerligt nej till FRA-lagen” och en av de som undertecknade debattartikeln, skriver om uppropet på sin blogg och länkar där även till sidan http://www.borgerligtnej.se/.

Det är ju fantastiskt att de borgerliga politikerna äntligen, dock sent omsider, vaknar och tar upp kampen för vad som är rätt och riktigt. Jag kan dock inte annat än undra varför de inte satte sig in i frågan redan förra våren, när beslutet bordlades ett år just för att det skulle debatteras. Men, som man säger, sent skall syndaren vakna. Det är givetvis bättre sent än aldrig, och detta är jättebra!

Andra som skriver om detta är: Lakes lakonismer, MinaModerataKarameller…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: